Gift Blessing

Gift Blessing är en ung artist som har en unik livshistoria, som visserligen inte är lång eftersom han är ung, men hans musikaliska genialitet fick Talang-juryn att skicka honom direkt till finalen. Nu tar han ett nytt steg och finns tillgänglig som föreläsare.

– Om oddsen är dåliga och utsikterna att lyckas är små, har man viljan och styrkan, kan man lyckas, säger Gift som vill vara rösten för att berätta sin mammas berättelse.

Hyllad, gratulerad och gäst i TV-soffor
– Bidraget gav mig oerhört mycket beröm med flera tusentals meddelanden på mobilen, gratulationer från eleverna och personalen på skolan där jag arbetar samt massvis med intervjuer med olika TV-kanaler, tidningar och radio. Jag har även fått gästa Carina Bergfeldts talkshow på SVT och  Nyhetsmorgon och Malou Efter Tio i TV4. 

“Gift Blessing golvade juryn fullständigt då han rappade sig direkt till final i sin deltävling av TV4:s underhållningsprogram Talang,”
Joakim Löwing
Artikel i tidningen Allas..

Fick sitt namn efter att ha överlevt en dramatisk födsel
Efter sitt succéframträdande i Talang i TV 4, som kvalificerade honom till finalen (sänds i TV 4 19 mars 2021) frågade Bianca Ingrosso Gift om bakgrunden till hans ovanliga namn.

– Stämningen blev allvarlig då jag berättade om min födelse. Det var ett mirakel att jag överlevde helvetet min mamma utsattes för, säger Gift. 

Efter att hon blivit våldtagen under graviditeten som ensamstående flykting med fem barn så var det självklart för henne att hennes son var död när han landade på golvet helt medvetslös under förlossningen. De frånvarande sjuksköterskorna skyndade sig in i kliniken och sög ut fostervattnet från näsan för att återuppliva det nyfödda barnet.

– Så fort jag började gråta torkade mamma tårarna från sin kind, och ropade att jag skulle få heta Gift. Gift Blessing, säger han.

Bokmal som slukar böcker, som generar i hans rapp-texter
Innan Gift började sitt framträdande frågade Bianca vad han gör på fritiden.

– Jag läser väldigt mycket litteraturvetenskap, det är något jag är helt insatt i och besatt av. Jag är en nörd helt enkelt, säger Gift utan omsvep.. 

Han har läst bland annat Fjodor Dostojevskij, Carl Jung, Freud, Victor Frankl, Jeffrey Burton Russell, John Milton, litteraturvetarna Gerard Genette, Gerald Prince, Roland Barthes, Aristoteles med flera.

– Jag försöker använda all den här kunskapen för att samla ihop så många litterära drag och funktioner som möjligt.. Jag gör det för att insiktsfullt skriva berättelser och skapa musik som skildrar sanningar om människonaturen.  Vad livet går ut på musikaliskt i rapp-format.